Nordic Aquafarms kjøper ut partner i Sashimi Royal og Maximus

Nyheter
976

Styrker posisjonen innen yellowtail kingfish.

Nordic Aquafarms, eieren av den landbaserte lakseoppdretteren Fredrikstad Seafood, har inngått avtale med Sustainable Seafood Invest (SSI) for kjøp av 50 prosent av aksjene i Maximus og 32,5 prosent av aksjene i Sashimi Royal. Begge selskaper vil etter dette være heleide datterselskaper av Nordic Aquafarms.

– Vi har hatt en spennende reise sammen med SSI for å utvikle produksjon av dette fantastiske produktet, sier konsernsjef i Nordic Aquafarms, Bernt Olav Røttingsnes, i en pressemelding.

De to danske selskapene produserer yellowtail kingfish av høy kvalitet. Maximus er klekkeriet med egen stamfisk, mens Sashimi Royal er vekstanlegget som produserer fisken fra 50 gram til fem kilo. Årlig produksjonskapasitet er cirka 900 tonn, med potensiale for vesentlige utvidelsesmuligheter på tomtene. Selskapene har produsert yellowtail kingfish siden 2017 og solgt fisk siden 2018. Produktet selges primært til eksklusive restauranter i Europa.

– Nordic Aquafarms er den eneste landbaserte produsenten av to høyverdige arter; yellowtail kingfish og laks, og med kjøpet av resten av aksjene i de danske selskapene får vi muligheten til å fokusere enda mer på dette fantastiske produktet, sier Røttingsnes.  – Vi har lagt planer for den videre utviklingen av selskapene og vil avklare hvordan disse kan implementeres i løpet av kort tid. Kjøpet styrker vår biologiske diversifisering, og utvider vårt handlingsrom i fremtidige globale prosjekter. 

Nordic Aquafarms har to landbaserte oppdrettsanlegg i produksjon i Norden og anlegg under utvikling i Maine og California i USA. Konsernet har et multidisiplinært team på mer enn 55 ansatte for å gjennomføre strategien om å være en ledende aktør i denne voksende industrien. Konsernet har en unik posisjon med et erfarent RAS team med ti ansatte i Århus, Danmark, og har proprietær teknologi som leveres til den tradisjonelle næringen.

– Nordic Aquafarms har gjort store fremskritt de siste årene, og er nå på vei inn i en veldig spennende fase med byggestart i Maine, godkjenninger i California, og med økt produksjon av laks i Fredrikstad og av yellowtail kingfish i Danmark. Vi har en steds-uavhengig teknologi og vil fortsette å vurdere nye steder for våre landbaserte oppdrettsanlegg, sier Røttingsnes.