Nordic Aquafarms ansetter nøkkelpersonell etter Inter Aqua Advance-konkurs

Nyheter
1404

Oppdretteren fjerner risiko og sikrer seg strategisk viktig kompetanse.

I slutten av august ble den danske RAS-leverandør Inter Aqua Advance (IAA) sendt til skifteretten. Nordic Aquafarms var en av flere store aktører på kundelisten. Nordic Aquafarms hadde ingen aktive IAA-leveranseavtaler da konkursen ble kjent, og Nordic Aquafarms hadde derfor ingen økonomisk eksponering.

– Vi har stor sympati med det kompetente og hardt arbeidende personalet ved IAA som ble utsatt for denne uheldige hendelsen, sier administrerende direktør i Nordic Aquafarms, Erik Heim, i en pressemelding.

Etter konkursprosessen kom viktige IAA-ansatte og Nordic Aquafarms raskt til en felles forståelse om å slå seg sammen. Sysselsettingskontrakter er nå inngått med et kjerneteam av tidligere viktige IAA-ansatte.

– Som et resultat har vi lagt til ny strategisk RAS design-, innkjøps- og prosessinstallasjonskompetanse til vår voksende internasjonale organisasjon, sier Heim.

Et datterselskap av Nordic Aquafarms er i denne anledning satt opp i Århus.

– Våre ingeniørressurser vil bli slått sammen til et sømløst team som er i stand til å levere nøkkelferdige RAS-prosjekter.

Denne bemerkelsesverdige utviklingen har nå gjort Nordic Aquafarms selvforsynt i RAS- design og -levering.