Nordic Aqua Partners vil starte utslakting om tre uker. Sikter på 3.400 tonn i år

Nyheter
0

Nordic Aqua Partners (NAP) har i påsken gjennomført en test-slakting ved Gaotong-anlegget i Kina. Selskapet opplyser at resultatene har overgått forventningene både i kvalitet og utbytte.

Etter testene har selskapet besluttet å gjennomføre noen mindre justeringer til vannsirkulasjonssystemene. Dette vil påvirke tidslinjen for «first harvest» marginalt, og derfor planlegger Nordic Aqua en start på første innhøsting i uken som starter 22. april.

– Selv om denne justeringen nødvendiggjør en liten omlegging av innhøstingen til siste halvdel av april er det et kalkulert grep for å heve kvaliteten som Pure Nordic Salmon skal representere, sier administrerende direktør Ragnar Joensen.

– Vi vil øke volumene gradvis, til vi oppnår fullskalaproduksjon i mai.

Selv om det er et mindre skifte i innhøstingstidslinjen for andre kvartal, vil dette ikke  påvirke den årlige produksjonen. NAP venter å nå sitt anslåtte slaktevolum på 3.400 tonn for 2024.

NAP er snart klar for å ruste opp aktiviteter for introduksjon av sin atlantiske laks under varemerket Pure Nordic Salmon til det kinesiske markedet.