Nordic Aqua Partners henter 587 millioner kroner – går på børs i desember

Nyheter
4496

Torsdag kunne iLaks rapportere om Nordic Aqua Partners’ børsplaner. Fredag morgen melder selskapet å ha hentet inn 587 millioner kroner i frisk kapital.

Emisjonen var betydelig overtegnet og tiltrakk seg sterk interesse fra norske og internasjonale investorer med sterke relasjoner til oppdrettsnæringens verdikjede, heter det i en pressemelding fra selskapet som vil bygget et landbasert oppdrettsanlegg i Kina.

Styreleder og eks-Mowi-direktør Ragnar Joensen gleder seg over utviklingen.

– Utsiktene for landbasert oppdrettsaks i Kina er vidtrekkende, og vi er alle veldig entusiastiske og optimistiske om å være first-mover i verdens største sjømatmarked og for potensialet for Nordic Aqua Partners. Vi tror er uendelig og med fantastisk støtte fra våre ansatte, investorer, banksyndikat, kinesiske myndigheter og rådgivere, er vi endelig i gang med å skrive historie. Nå er selskapet klar til å realisere et fantastisk prosjekt i Kina, og om mindre enn tre år vil vi levere virkelig fersk høykvalitets og velsmakende laks i det kinesiske markedet, sier han.

Selskapet sikter nå på børsnotering ved Oslo Børs’ Merkur Markets.

Nordic Aqua Partners vil sette opp et kommersielt RAS-anlegg for laks like utenfor Shanghai. Første trinn vil være 8.000 tonn laks årlig. Neste byggetrinn vil gi 16.000 tonn og det langsiktige målet er 40.000 tonn på samme eiendommen.

På lengre sikt ser selskapet ytterligere muligheter for anlegg nær Beijing og Hong Kong. Selskapet ser også svært attraktive muligheter nedstrøms i verdikjeden for laks i Kina – og muligheter for å realisere en høy EBIT/kg.

Les også: Idet kunden Nordics Aqua Partner har landet finansiering, sikres AKVA group Kina-kontrakt for 533 millioner kroner