Nofitech kjøper opp Aqua Innovasjon

Nyheter
1327

Sikrer seg mer kapasitet og kompetanse innen resirkuleringsteknologi (RAS).

RAS-leverandøren Nofitech kjøper selskapet Aqua Innovasjon på Eide på Nord-Møre, og sikrer seg dermed tilgang til kapasitet og spesialkompetanse på prefabrikkering av deler i PE (polyetylen). Selskapet leverer også andre komponenter til oppdrettsanlegg.

Nofitech designer og leverer standardiserte og modulbaserte storskala RAS-anlegg til landbasert oppdrett: settefisk, postsmolt, matfisk og stamfisk. Selskapet har hittil levert ni modulbaserte RAS-anlegg i Norge og Japan. Nofitech var først ute med postsmolt RAS-anlegg designet for sjøvann. Alle modulene kan driftes med både sjøvann og ferskvann.

— Aqua Innovasjon er et selskap med stor erfaring og kompetanse. Oppkjøpet er en viktig del av vår vekststrategi, forteller administrerende direktør Robert Hundstad.

— Vi har flere veldig spennende prosjekt på gang og da er det viktig for oss å sikre at vi har både kompetanse og kapasitet i egen organisasjon. Vi ønsker å ha kontroll på kritiske deler av vår egen verdikjede og vi ser at kundene er opptatt av det samme, utdyper han.

Aqua Innovasjon ble etablert i 2017, og omsatte da for 1,7 millioner kroner.

Daglig leder Kåre Vevang i Aqua Innovasjon har lang erfaring i produktutvikling, prosjektering og bygging av utstyr til oppdrettsbransjen.

— Vi kjenner folkene i Nofitech og er veldig fornøyde med å bli en del av et større miljø med store ambisjoner, sier han.