Netflix lager norsk tv-drama om oppdrettsnæringen

Nyheter
0

«Et morsomt og dramatisk portrett av oppdrettsvirksomheten.»

Ti år etter deres globale suksess med «Lilyhammer», bekrefter Netflix i dag at skaperne Anne Bjørnstad og Eilif Skodvin, og produksjonsselskapet Rubicon, kommer tilbake til Netflix med den norske dramaserien «Salmon Island».

Serien skal regisseres av Marit Moum Aune.

På «Salmon Island» møter vi to familier i et lite kystsamfunn i Norge, som er svorne fiender i den globale laksenæringen. Serien, som griper inn i den moderne tidsånden, leverer et morsomt og dramatisk portrett av oppdrettsvirksomheten.

– I løpet av de siste tiårene har fiskeoppdrett endret både norskekysten og internasjonal matkultur. Tiden føles inne for et TV-drama om operatørene i bransjen, og det er utrolig at en global strømmetjeneste som Netflix har mot til å fortelle en så lokalt forankret historie. Vi er glade for å være tilbake med Netflix igjen etter ti år, og vi kan ikke vente med å begynne å filme.

– Marit Moum Aune er en av Norges fremste regissører, både for scene og det lille lerretet. Vi har samarbeidet med henne på flere sceneshow, og vi er begeistret over at hun vil lage denne serien med oss, sier skapere og forfattere Anne Bjørnstad og Eilif Skodvin.