Nesvik må vente til slutten av juli for å starte i Sølvtrans

Nyheter
770

Karantenenemnda har avgjort saken til tidligere fiskeri- og sjømatminister Harald T. Nesvik.

«Karantenenemnda har truffet vedtak om at du ilegges seks måneder karantene i forbindelse med din overgang fra embetet som fiskeri- og sjømatminister i Nærings- og fiskeridepartementet til stillingen som kommunikasjonssjef og samfunnskontakt i brønnbåtrederiet Sølvtrans i Ålesund. Karantenetiden regnes fra du fratrådte embetet 24. januar 2020 til og med 24. juli 2020», heter det i en melding fra Karantenenemda til Nesvik.

Nesvik ilegges ikke saksforbud i forbindelse med overgang til den nye stillingen i Sølvtrans. I karantenetiden kan han ikke ta oppdrag eller delta i forhandlinger, møter, seminar eller kurs i regi av ny arbeidsgiver.

Nesvik var ferdig som fiskeri- og sjømatminister i januar da Frp gikk ut av regjering. Kort tid etter meldte han at han hadde fått jobb hos sin gamle arbeidsgiver Sølvtrans, og i den forbindelse hadde informert Karantenenemda om den nye jobben.

«Karantenenemnda har lagt vekt på at du som fiskeri- og sjømatminister har hatt ansvaret for fiskeri- og havbruksforvaltningen, og at du har hatt ansvaret for og vært involvert i politikkutforming som legger rammevilkår for næringen. Du har kjennskap til politikkområder som representerer store økonomiske verdier, herunder oppdrett, fiskeriavtaler, kvotemeldingen og handelsavtaler. Dette begrunner at det er nødvendig å skape et tidsmessig skille, som karantene representerer, mellom embetet som statsråd i Nærings- og fiskeridepartementet og stillingen som kommunikasjonssjef og samfunnskontakt i brønnbåtrederiet Sølvtrans», heter det blant annet i begrunnelsen.

Hele begrunnelsen kan du lese her.

Nesvik skriver fredag ettermiddag på sin Facebook-profil at han kom hjem til Ålesund torsdag etter å ha flyttet ut av leiligheten i Oslo.

– Nå er jeg i karantenetid frem til slutten av juli. Blir lenge å vente, men sånn er vedtaket fra Karantenenemda. Finner nok av ting å fylle dagene med. Hvis noen trenger foredragsholder eller debattleder etc så er jeg tilgjengelig (sålenge det ikke bryter med karantenevedtaket), skriver Nesvik.