Nekton Havbruk satser videre på FLS i lusekontroll – inngår treårig avtale med Pure Shipping

Nyheter
1249

En av Nordmøres minste oppdrettere, Nekton Havbruk på Smøla, sikrer seg sin første kontrakt innen IMM beredskap når det gjelder lusekontroll. Dette skjer ved inngåelse av en treårig avtale med Pure Shipping, som har tatt i bruk det meste skånsomme mekaniske alternativet, nemlig FLS-avluser.

Daglig leder i Nekton Havbruk, Rune Iversen, sier han gjør dette for å sikre seg denne skånsomme typen kapasitet, etter Mattilsynets siste utspill.

Et viktig fokus i forhandlingene med Pure Shipping har ifølge Iversen vært biosikkerhet, der avlusingsbåtene ikke skulle bevege seg inn i SAV 3 sonen, altså ikke operere sør for Hustadvika.

(F.v.) Jan Eirik Nordseth i Pure Shipping og Rune Iversen I Nekton Havbruk. FOTO: Nekton Havbruk

Nekton Havbruk har to konsesjoner for matfisk, men ved hjelp av postsmolt og høy fokus på fôrkvalitet, slakter de betydelig mere enn en standard oppdrettskonsesjon.

Iversen regner med at de vil komme opp mot 3.000 tonn i rund vekt per år. Fisken er sertifisert etter den strenge Label Rouge kvalitetsstandarden.

Daglig leder i Pure Shipping, Jan Eirik Nordseth, er fornøyd med signeringen av avtalen som sikrer at Nekton Havbruk har en beredskapsbåt for skånsom og effektiv avlusing. Han er også glad for at flere oppdrettere ser nytten av å benytte et så skånsomt verktøy.

Pure Shipping har jobbet med utviklingen av dette systemet siden starten av 2016.

– På bakgrunn av den økende usikkerheten i markedet for mekanisk avlusing, så er vi både glade og stolte over å ha signert en så langsiktig avtale, avslutter Nordseth.