– Nå vil jeg si sjansen er 50 prosent for at vi lykkes, og det er helt fantastisk i mitt hode

Nyheter
849

InvertaPro på Voss skal automatisere de fleste prosesser i april, slik at de kan tidoble produksjonen til 100 millioner melbillelarver i løpet av 2020.

iLaks omtalte selskapet InvertaPro, som produserer larver til bruk i fiskefôr, første gang i 2017. Da sa gründer og daglig leder Alexander Solstad Ringheim, at de jobbet med å teste ulike fôrtyper på insekter.

Nå forteller Solstad Ringheim i et intervju med Teknisk Ukeblad, at selskapet med elleve ansatte, rigger opp for å pilotproduksjon til kommersiell industriell produksjon. I dag produserer de ti millioner larver årlig – i løpet av året skal de produsere 100 millioner larver.

– Jeg har aldri hatt mer tro på at vi skal klare dette. Nå vil jeg si sjansen er 50 prosent for at vi lykkes, og det er helt fantastisk i mitt hode, sier Solstad Ringheim.

Ifølge gründeren har det vært en utfordring at det ikke finnes hyllevare for larveproduksjon. Det samme nevnte en annen larveprodusent, Flying Feed Fredrikstad da iLaks besøkte produksjonslokalene til selskapet i starten av mars. 

– Vi kan ikke lene oss på en industriell infrastruktur som er gjennomtestet og optimalisert over 40 år, men må innovere hver eneste prosess, sier Solstad Ringheim.