Nå slaktes den første generasjonen av oppdrettslaks fra Kinas første havfarm

Nyheter
0

Kineserne håper egenproduksjon av laks kan redusere avhengigheten av import.

Knallgule “Deep Blue 1” er et nedsenkbart oppdrettsanlegg lokalisert 120 nautiske mil utenfor den østkinesiske millionbyen Qingdao. 21. juni startet slakten av første generasjon med fisk ut fra havmerden.

– Denne begivenheten er den første store høstingen for pilotprosjektet, og markerer også at det første store oppdrett av høyverdig fisk i Kina har vært en suksess, sier Zhao Yingmin, partisekretær for New Area Marine Development Bureau, til den kinesiske nyhetstjenesten Bandao.

– På samme måte, gjennom den høye graden av integrasjon av foredlingsprosessen, kjølekjededekning og lagring i opptil 36 timer, kan laksen komme inn i folkets hjem. Det gir en endring i Kinas avhengighet av lakseimport, som tar fire eller fem dager å frakte inn. Innenlandsk sjølaks kan maksimere garantien for kategorien “fersk”, legger han til.

– I dag tatt opp mer enn 3.000 fisk, med en overlevelsesrate på 80 prosent, gjennomsnittsvekt på mer enn fire kg, og kvaliteten nådde EUs eksportstandard, sier Rizhao Wanzefeng Fishery’s konsernsjef Gu Weihuan.

Under forutsetningen om at vanntemperaturen er passende, forventes det at det fra anlegget kan høstes 300.000 laks årlig, tilsvaende en produksjon på 1.500 tonn.

Snart skal satsingen trappes opp.

«Deep Blue 1» sin etterfølger, «Deep Blue 2», planlegges å ha hovedstrukturen ferdigstilt innen utgangen av året. Den er tre ganger større enn “Deep Blue 1”, og har plass til opptil 420.000 laks.

Til sammenligning vil Norway Royal Salmons to nye havmerder romme 600.000 fisk hver.