Nå selger Fredrikstad Seafoods laks produsert på land på Coop Mega

Nyheter
2001

Prises med premie mot annen laks.

Landets foreløpig eneste landbaserte lakseoppdretter, Fredrikstad Seafoods, har begynt å slakte egenprodusert fisk. Nå er den til salgs i dagligvarebutikker på Østland.

– Vi har stor tro på dette produktet, og gleder oss til å se hvordan det blir mottatt av kundene og medeierne våre, sier kategoriansvarlig Stig-Ove Thorkildson i Coop Norge til NTB.

Thorkildson forteller at landbasert laks er et utviklingsprosjekt for dagligvarekjeden.

– Vi starter med fire Coop Mega-butikker i Oslo i første omgang, i tillegg til Coop Mega Fredrikstad. Laksen vil være i butikk dagen etter den er slaktet i Fredrikstad, så ferskere laks er det vanskelig å få! Gjennom testprosjektet vil vi finne ut hvordan den nye produksjonsteknologien påvirker kvalitet, holdbarhet og smak. Laksen fra Fredrikstad må ses på som et premium-produkt og vil bli noe dyrere enn konvensjonell laks. Det vil selvsagt ta tid å bygge opp produksjonskapasitet, så den landbaserte laksen vil kun være et supplement til konvensjonell laks i lang tid, sier han.  

Coops kunder og medeiere har lenge etterspurt laks fra landbaserte eller lukkede anlegg.

– Det er viktig å huske at norsk oppdrettsnæring er en formidabel suksess og at produksjonsteknologien stadig blir bedre. Det er likevel utfordringer i næringen og vi er derfor veldig fornøyde med å nå kunne tilby laks – om enn i begrenset omfang – produsert på en alternativ måte. Vi regner med at laksefiskerne står klare til å kjøpe denne laksen, sier Thorkildson.