Nå har slepet av «AQS Tor» startet. Fartøyet ventes å nå Florø i natt

Nyheter
0

66 millioners båten er under slep sørover.

Slepebåten «Stadt Sløvåg» fikk onsdag kveld sleper om bord i «AQS Tor», og den er nå under slep til Florø. Ventet ankomst klokken 01.00 natt til torsdag.

– Dette er en gladnyhet av dimensjoner. Nå håper vi ferden inn blir så grei som mulig, sier teknisk sjef Kristian Hjertvik i AQS i en pressemelding.

Foto: «Stadt Sløvåg»

Sender egen båt
AQS vil selv sende sin egen båt, «AQS Njord», sørover til Florø for å slepe «AQS Tor» nordover til Kolvereid.

– Moen Marin er veldig fornøyd med å ha fått informasjon om at båten er berget og på vei til land, sier daglig leder Terje Andreassen i Moen Marin, som i løpet av morgendagen vil ha ansvarlig prosjektleder på plass for å inspisere båten når den kommer til havn.

– Båten har vist meget imponerende styrke og gode sjøegenskaper. Forhåpentligvis vil vi få se båten i operasjon for oppdrettere langs hele Norskekysten om ikke altfor lenge, sier Andreassen.

Veldig spente
– Vi i AQS er svært lettet over at «AQS Tor» er under kontroll igjen. Samtidig er vi veldig spente på hva som møter våre og Moen Marin sine folk når de kommer om bord i morgen, sier daglig leder Ove Løfsnæs i AQS.

Han retter samtidig en stor takk til Per Wilhelm Saltvedt og hans folk på «Stadt Sløvåg», med skipper Roman Antons i spissen, for en utmerket operasjon på Stadthavet.