Nå har Grieg Seafood fisk i sjøen i Øst-Canada

Nyheter
0

Grieg Seafood NL har endelig overført den første smolten til sine merder i Placentia Bay, Newfoundland. Det er en milepæl på vei til å nå ambisjonen om å produsere 45.000 tonn laks i året i den canadiske provinsen.

Det første partiet, med smolt mellom 220 og 250 gram, ble sjøsatt på selveste 17. mai.

Den betydningsfulle begivenheten skulle egentlig skje i sommeren 2021; men da ble det funnet én fisk med ILA-smitte, noe som førte til destruksjon av en million smolt.

Foto: Grieg Seafood NL

En talsperson for Grieg Seafood bekrefter overfor iLaks at utsettet vil fortsette i løpet av de neste ukene. Planen er å sette ut 1,2 millioner fisk på to steder i Placentia Bay.

Slakt forventes å være fullført en gang i januar eller februar 2024.

Foto: Grieg Seafood NL

Grieg Seafood er en ny aktør i denne canadiske provinsen, etter å ha kommet inn på markedet først i februar 2020 med oppkjøpet av Grieg NL. Newfoundland forventes å legge til 11 lokaliteter til konsernets canadiske virksomhet.

Som et såkalt greenfield-prosjekt, forventer konsernledelsen at årets utgifter i Newfoundland vil øke.

– I år har vi investeringskostnader i denne regionen på 17,7 millioner dollar (170 millioner kroner) hovedsakelig relatert til sjøproduksjon og digitalisering. Dette er et distrikt med dårlig infrastruktur, så vi samarbeider med lokale myndigheter for å forbedre det, og betale vår del av å bygge infrastruktur. Det er noe som vil komme alle til gode, og hjelpe oss og ikke minst lokalsamfunnet også, uttalte administrerende direktør Andreas Kvame under fremleggelsen av første kvartalstall 13. mai.

Foto: Grieg Seafood NL