Nå har de første stålkonstruksjonene til NRS’ store offshoremerder kommet til Norge

Nyheter
0

Skal sammenstilles ved Aker Verdal.

Den ruver godt der den ligger like ved ærverdige Hotel Victoria inne på Vågen i Stavanger. Den halvt nedsenkbare 17.500 tonns lekteren «Boabarge 36» har søkt ly for vinden som har herjet vestlandskysten de siste dagene.

Om bord på lastedekket til lekteren står deler av en av de to nye offshoremerdene som Norway Royal Salmon (NRS) har under bygging. Trondheimsrederiet Boa Offshore har fått jobben med å frakte de hvitmalte stålkonstruksjonene fra den nordtyske havnebyen Emden og opp til offshoreverftet Aker Verdal, hvor delene skal sveises sammen.

Stål
Aker Solutions inngikk like før jul kontrakt med Arctic Offshore Farming, et datterselskap av NRS, for sammenstilling av to store oppdrettsmerder i stål. Sammenstillingen av oppdrettsmerdene skal utføres ved Aker Solutions anlegg i Verdal. Avtalen har en verdi på om lag 40 millioner kroner.

Copyright – Øystein Berge / Facebook: Maritime

Skal til Tromsø
Sammen med NRS har Aker-selskapet utviklet designet for installasjonen til Arctic Offshore Farming, som er beregnet for krevende forhold.

I mars 2018 kapret Norway Royal Salmon (NRS) til sammen 7,68 utviklingstillatelser (5.990 tonn maksimal tillatt biomasse) for utvikling av Arctic Offshore Farming. Offshoremerdene skal, når de er ferdigstilte, plasseres på lokalitet Fellesholmen utenfor Kvaløya i Tromsø kommune.

Copyright – Øystein Berge / Facebook: Maritime
Copyright – Øystein Berge / Facebook: Maritime
Copyright – Øystein Berge / Facebook: Maritime