Nå har arbeidet med den nye versjonen av FishGlobe startet

Nyheter
0

Etter å ha hentet erfaringer fra to års drift bygges versjon 2 av det lukkede oppdrettsanlegget.

Den finskeide industribedriften Uponor Infra har startet leveringer av Weholite-paneler og Weholite-rør til bygging av den de kaller FishGLOBE 3,5 K #2.

– Vi leverte versjon 1 av FishGLOBE 3,5 K #1, juli 2019, og Globen har vært i drift i Lysefjorden med svært gode resultater, sier Geir-Are Berg, Manager Industri hos Uponor Infra, til iLaks.

Lukkede anlegg
Uponor Infra har spesialisert seg på leveringer av lukkede sjø- og landbaserte oppdrettsanlegg. Selskapet har blant annet levert rør til Andfjord Salmon og Salmon Evolution.

– Etter levering av denne har vi jobbet videre med FishGLOBE, og har utviklet flere alternative størrelser på fremtidige Glober.

– Vi er svært fornøyd med at vi nå er i gang med versjon 2 FishGLOBE 3,5 K #2, som er basert på samme grunnlag som versjon 1, med optimalisering av en del ting som en har lært gjennom snart to år i drift. Konstruksjonen er utformet for å enkelt og rimelig kunne transportere store mengder vann. Da reduseres behovet for oksygentilsetning, og en får lavere driftskostnader, forteller Berg.

Samarbeid
Globen skal også denne gangen bygges i Bamble, nærmere bestemt hos BlueGreen på Asdaltangen.

– Vi kjenner flesteparten av de ansatte i BlueGreen fra tidligere samarbeid hos andre oppdragsgivere, og ser frem videreføring av dette samarbeidet, sier Geir-Are Berg.

– Vi planlegger ferdigstillelse av Globen i løpet av Q3 2021, legger han til.