Nå er Nordic Aqua Partners i gang med kommersiell slakt ved anlegget i Kina

Nyheter
0

Nordic Aqua Partners har nå gjennomført av sin først kommersielle slakt av laks ved anlegget i Gaotang i Kina.

Den første innhøstingen er en stor operasjonell milepæl for Nordic Aqua, og selskapet skal nå introdusere sin atlantiske laks under «Nordic PureAtlantic» merkevaren til det voksende kinesiske markedet.

– Vår første høsting bekrefter den høye kvaliteten på vår oppdrettede atlantiske laks, oppnår en gjennomsnittlig vekt på cirka 5,7 kilo (levende vekt), med dødelighet under to prosent, ingen tegn til kjønnsmodningsproblemer og en superior-rate på 99 prosent. Disse utmerkede biologiske resultatene understreker Nordic Aquas evne til opprettholde overlegne standarder for fiskehelse og velferd, noe som betyr førsteklasses produktkvalitet for det svært attraktive kinesiske forbrukermarkedet, kommenterer administrerende direktør Ragnar Joensen.

Dronebilde av anlegget i Kina. Foto: NAP

Trapper opp
Innhøstingen i løpet av de tre første ukene vil utgjøre henholdsvis 10, 20 og 30 tonn før den gradvis øker for å stabilisere seg på 70-80 tonn per uke.

Foto: NAP

Trinn 1 er første steg i en overordnet plan mot 20.000 tonn. Konstruksjon for ytterligere 4.000 tonns trinn 2-kapasitet ble igangsatt i tredje kvartal 2023, og forberedelsene til trinn 3-utvidelsen til 20.000 tonn er godt i gang.

Utvidelsesplanen støttes av en sterk etterspørsel etter laks på det kinesiske markedet.

– Nordic Aquas strategiske posisjonering innenfor det lokale markedet betydelig reduserer logistikkkostnader og forbedrer ferskheten, noe som gir en sterk konkurransedyktig edge, påpeker Andreas Thorud, salgsdirektør i Nordic Aqua.

First mover advantage
– Markedsdynamikken er gunstig, og det kinesiske laksemarkedet viser robust vekst og aksept for høye priser. Som den første landbaserte oppdretter i stor skala i Kina, nyter Nordic Aqua Partners godt av den førstegangsfordel i et marked med over 100 millioner potensielle forbrukere tilgjengelig innen fem timer distribusjonsradius, legger han til.

Foto: NAP

Slakteaktiviteten markerer en overgang fra prosjektfase til full driftsstatus, og legger grunnlaget for kontinuerlig produksjon og forsyning. Nordic Aqua forbereder seg på å gå inn i de mest attraktive sjømatmarkedene globalt, og forventes å tiltrekke seg betydelig interesse fra et bredt spekter av interessenter med fokus på bærekraftig og teknologisk avanserte oppdrettsprosjekter.

Nordic Aqua arrangerer en kapitalmarkedsdag for investorer, analytikere og andre interessenter 3. september i Ningbo, Kina.