Nå er ledergruppen spikret i Sande Aqua

Nyheter
1710

I slutten av oktober ble det kjent at Sande Aqua skaletablere et stort landbasert oppdrettsanlegg i Skipavika Næringspark i Gulen kommune. Nå er ledergruppen klar.

– For oss som brenner for dette, så er muligheten for å bygge verdensledende kompetansesenter innen landbasert oppdrett rett utenfor verdens fiskehovedstad Bergen en kjempemulighet. Organisasjonen begynner nå å komme på plass med kompetente og fremadskuende medarbeidere som jeg gleder meg stort til å arbeide sammen med, sier selskapets daglige leder Peder Bruce i en pressemelding.

Les også: Sande Aqua varsler børsnotering før sommeren

Den første ansettelsen var controller og administrasjonssjef Svein Skorpen. Han er økonomiutdannet og har bred ledererfaring innen fagfeltene revisjon, økonomi, regnskap  og logistikk fra blant annet transport, helsekost og dagligvarebransjen.

Trigget
– Jeg kjenner godt til og har jobbet tett med og for initiativtakerne bak prosjektet og ble derfor trigget av både gjennomføringsevnen og ambisjonene bak disse spennende planene, sier Skorpen.

Selskapets nye prosjektdirektør, Trond Ove Høie, er utdannet ingeniør innen elektro og automasjon, og har lang erfaring i å lede store prosjekter, blant annet som teknisk prosjektleder for National Oilwell Varco.

– Å være med på å bygge neste generasjon oppdrettsanlegg hvor bærekraft og teknologi står i sentrum er en utrolig meningsfull og givende oppgave som jeg gleder meg til å ta fatt på, sier Høie.  

Banksjef
Siste mann inn er finansdirektør Ingar Valvik, som nå kommer fra stillingen som banksjef i Sparebanken Sogn og Fjordane. Valvik er utdannet på NHH har en lang erfaring innen finans, blant annet som økonomi- og finansdirektør i Helse Førde og banksjef i Sparebanken Sogn og Fjordane, hvor han har arbeidet tett med en ulike oppdrettsmiljøer over mange år.

– Et så solid prosjekt, men likevel så fremoverlent, er musikk i mine ører og en mulighet som ikke går å takke nei til. Dette blir en spennende reise og jeg gleder meg stort til å ta fatt på jobben, sier påtroppende finansdirektør Ingar Valvik.

I tillegg har vi flere kompetente medarbeidere på vei inn i selskapet de nærmeste månedene, spesielt relatert til områder som biologi og fiskevelferd. Jeg tror derfor at vi allerede nå er på god vei å realisere våre ambisiøse mål, avslutter daglig leder Peder Bruce.