Nå er Helge Gåsøs nye brønnbåt sjøsatt

Nyheter
0

Oppdrettsveteran bygger seg opp på ny i rederisatsing.

I februar ble Njord Aquashipping etablert av Frøy Kapital i forbindelse med kjøpet av den kombinerte brønn- og bløggebåten «Njord Pioner», som har en lastekapasitet på 1.500 kubikkmeter. «Njord Pioner» ble satt i drift 1. mai.

I mars kontraherte rederiet en 2.800 kubikkmeter stor brønnbåt for bygging ved tyrkiske Sefine Shipyard. I begynnelsen av desember ble fartøyet, som har fått navnet «Njord Kya», sjøsatt ved verftet utenfor Istanbul.

«Dette markerer en spennende utvikling for vår virksomhet og vår brønnbåtsatsning. Med «Njord Kya» ser vi frem til å utvide vår kapasitet og fortsette å levere toppmoderne løsninger til våre kunder og partnere. Vi har fokus på effektiv operasjon gjennom gode tekniske løsninger», skriver Njord Aquashipping på Linkedin.

Helge Gåsø. (Foto: Steve Hernes).

Forventet levering av fartøyet er andre kvartal 2024.

Frøy Kapital er kontrollert av oppdrettsveteranen Helge Gåsø. Gåsø, som startet sin karriere og gikk gradene på Frøya Fiskeindustri, slo seg seinere opp på servicefartøyer og brønnbåter i rederiet Frøy. Aksjene her brukte han til å manøvrere seg til en stor eierposisjon i oppdrettsselskapene NTS og NRS.

Etter at de to sistnevnte ble kjøpt opp av SalMar, ifjor vår, brukte Gåsø milliardoppgjøret til å stifte investeringsselskapet Frøy Kapital.

Nå er Gåsø i gang igjen med sitt comeback i brønnbåt.

Foto: Njord Aquashipping