Myklebust danner eget «Tyrkia-team» etter Sølvtrans-kontrakt

Nyheter
817

Har startet forberedelsene til byggingen av ny brønnbåt.

I forrige uke kunngjorde Myklebust Verft at verftet hadde inngått kontrakt med Sølvtrans om bygging av en ny brønnbåt. I 2017 bygde Myklebust «Ronja Ocean» og «Ronia Diamond» for Sølvtrans.

Til Vestlandsnytt sier daglig leder Inge-Jonny Hide ved Myklebust, at kontrakten er «ekstremt viktig». Dette er det første nybygget til verftet, etter at det skilte lag fra Kleven-konsernet i fjor sommer. Selskapet har blødd penger de siste årene, og hadde i 2017 et driftsresultat på nærmere 78 millioner kroner. Men ifølge Hide peker pilene igjen oppover.

– 2018 var et år der vi stabiliserte økonomien, og utviklingen i 2019 viser at vi tjener penger igjen. Det er både gledelig og inspirerende, sier Hide.

Nå har verftet startet forberedelsene til byggingen av den nye brønnbåten til Sølvtrans, selv om båten først skal leveres i mars 2021. Skroget skal bygges ved det tyrkiske verftet Hat-San.

– Vi kommer til å etablere et team som er knyttet opp mot byggeverftet ved Istanbul. Tyrkia er et nytt skrog-land for oss, og vi ser fram til å samarbeide med skrogverftet der nede, selvsagt i tett samarbeid med Sølvtrans, sier Hide, og legger til at det blir fullt kjør fra neste sommer fram til levering.