MSD Animal Health Norge rekrutterer ny direktør fra egne rekker

Nyheter
1882

Dafydd Morris har tiltrådt som administrerende direktør for MSD Animal Health i Norge. Han kommer fra tilsvarende lederstilling for MSD sitt Aquateam i Storbritannia.

– Dafydd Morris er faglig sterk og en erfaren leder. Han kjenner både oppdrettsnæringen og vår organisasjon meget godt. Vi er svært glade for at han har takket ja til å lede MSD Animal Health i Norge, sier Pedro Silva, Nordic Cluster Lead MSD Animal Health.

I MSD siden 2009
Dafydd Morris har en mastergrad i marinbiologi fra University of Aberdeen. Han har vært ansatt i MSD Animal Health siden 2009 – først som National Technical Manager for Storbritannia i tre år, deretter som direktør for teknisk tjenester i både Storbritannia og Nord-Amerika. De seneste tre årene har han vært leder for MSD Animal Healths Aquateam i Storbritannia.

I årene før ansettelsen i MSD arbeidet Morris med oppdrett av laks og skjell, samt med rammebetingelser for oppdrettsnæringen i de statlige organisasjonene Marine Scotland og the Environment Agency.

– Jeg gleder meg! Norge er verdensledende innen lakseoppdrett, og jeg har lenge syntes det hadde vært interessant å arbeide her. Jeg har vært mye i Norge og kjenner både oppdrettselskaper og MSD sin organisasjon her, sier Dafydd Morris.

Vaksineutvikling i Bergen
MSD Animal Healths forskningsavdeling for vaksiner til laks, ørret og andre kaldtvannsarter styres fra Norge under ledelse av bergenseren Petter Frost, administrerende direktør for MSD Animal Health Innovation.

– Jeg har hatt kontakt med forskningsteamet i Bergen i åtte år. De innehar høy kompetanse og er erfarne fagfolk som jeg ser frem til arbeide enda tettere med for å gjøre lakseoppdrett tryggere og mer lønnsomt for kundene våre, sier Dafydd Morris.