MSD Animal Health kjøper opp Scan Aqua 

Nyheter
1292

Fiskehelseselskapet MSD Animal Health har signert en endelig avtale om kjøp av Scan Aqua, den operasjonelle delen av Scanvacc, kjent for sin spisskompetanse innen fiskehelse og fiskevelferd.

Detaljene rundt kjøpet er ikke offentlig, opplyser MSD i en pressemelding.

Oppkjøpet av Scan Aqua inkluderer den reseptbelagte produktporteføljen som også består av de to hovedproduktene AQUI-S og Finquel. AQUI-S er et beroligende middel til bruk under behandling, pumping, transport og annen håndtering av laks og regnbueørret. Finquel er et mye brukt hurtigvirkende bedøvelsesmiddel til atlantisk laks, regnbueørret og torsk. Finquel brukes ofte under vaksinasjon, lusetelling og andre håndteringssituasjoner der fisken skal bedøves.

– Kjøpet av Scan Aqua er en del av MSD Animal Healths satsing på videre investeringer innen fiskehelse- og velferd i tillegg til satsingen vi har på nye løsninger for våre kunder. Vaksinasjon er en viktig brikke for forebyggende fiskehelse, og bruken av sedativer komplementerer denne tilnærmingen, sier Dafydd Morris, administrerende direktør for MSD Animal Health i Norge.

– Vi er glade for å kunne jobbe med MSD Animal Health. De er den ideelle partneren for oss, og dette gjør at vi kan realisere det fulle potensialet for våre produkter til fisk i Norge og i andre markeder, sier Ole Kristian Kaurstad, konsernsjef i Scanvacc.