Mowis slakteri på Herøy rammet av eksplosiv smittespredning

Nyheter
0

Smitteboom demper aktiviteten ved lakseslakteri.

Med 103 smittetilfeller siden mandag, er over fem prosent av innbyggerne i Herøy nå koronasmittet. Også Leirfjord og Dønna melder om høye tall. Så langt skal ingen være alvorlig syke.

Lakseslakteriet Mowi er hardt rammet av smittebølgen, og driver på redusert nivå, skriver Banett.

Mowi er kommunens største private arbeidsgiver.

– Vi har påvist covid-19 for et betydelig antall av våre ansatte, men vi holder hjulene i gang. Situasjonen gjør at vi har noe redusert produksjon på fabrikken, men ansatte som tidligere har vært i karantene begynner nå å komme tilbake på jobb. Det vil bidra til en mer normal produksjon på fabrikken, uttaler er kommunikasjonsdirektør Eivind Nævdal-Bolstad i Mowi til avisen.

Driften på lakseslakteriet er sesongbasert, og januar pleier normalt å være en måned med forholdsvis lav aktivitet på produksjonen.

– Vi tar stadig i mot nye meldinger om smittede, men vi vet ikke før i kveld, når kriseledelsen har møte, hvordan situasjonen er, sier kommunedirektør John Arne Andersen i Herøy kommune til Helgelands Blad.

– Gjennom forrige uke og i løpet av denne helga har smitten i Herøy eksplodert. Søndag var tallet for hele uka 103 smittede, der 35 av dem ble meldt lørdag og søndag.

Mowi Herøy. (Foto: Steve Hernes)