Mowis kommunikasjonssjef valgt inn i bystyret i Bergen

Nyheter
938

Kommunikasjonssjef i Mowi, Eivind Nævdal-Bolstad (H), blir en av de 67 folkevalgte representantene i det nye bystyret i Bergen.

– Jeg gleder meg veldig til de kommende fire årene i bystyret. Bystyret i Bergen er ikke akkurat overfylt med personer med erfaring fra havbruksnæringen eller privat næringsliv for den saks skyld. Jeg går inn i bystyret fordi jeg har lyst til å gjøre Bergen til en enda mer attraktiv by. Jeg ønsker flere og bedre sykkelveier, sørge for landets beste skole, reduksjon av eiendomsskatten og legge til rette for bygging av flere boliger i sentrum. Jeg er jo rimelig overbevist om at dette også er konkrete saker, som vil gjøre det mer attraktivt for de beste hodene å slå seg ned og jobbe i laksehovedstaden i verden, sier Eivind Nævdal-Bolstad til iLaks.

Nævdal-Bolstad har tidligere vært fylkestingsrepresentant i Hordaland, varaordfører i Volda og har også møtt som stortingsrepresentant for Hordaland Høyre. Han har de siste årene vært nestleder av Bergen Høyre.

Åpent
Høyre fikk totalt 14 representater i Bergen Bystyre etter en oppslutning på 20 prosent. Arbeiderpartiet fikk 13 representanter, mens Folkeaksjonen Nei til mer bompenger fikk elleve. Miljøpartiet De Grønne fikk sju. Totalt elleve partier vil være representert i Bergen bystyre i 2019-2023.

Det nye bystyret i Bergen vil ha sitt første møte 30. oktober.

Det er fremdeles ikke avgjort hvem som ender opp med makta i Bergen etter valget. Både Arbeiderpartiet og Høyre har muligheter for å lede bystyret, skriver TV2.

Fabrikksjef valgt inn
1. januar blir kommunene Jondal, Odda og Ullensvang til nye Ullensvang kommune, og årets valg er gjennomført for den nye kommunen. Her finner to ansatte fra Mowi, som er valgt inn. Driftsleder i Mowi, Kjellaug Samland, er valgt inn som representant for Arbeiderpartiet. Tiril Eiken (Sp), lærling for Mowi i Jondal, er også kommet inn i kommunestyret til Ullensvang. I det nye kommunestyret finner vi for øvrig også broren til Mowis kommunikasjonssjef, Erlend Nævdal Bolstad, som var ordførerkandidat for Høyre.

En annen driftsleder i Mowi, Gunnar Silden (V), er valgt inn i kommunestyret i den nye kommunen Stad kommune, der Eid og Selje skal bli én kommune fra 1. januar 2020.

På Frøya er Olav Reppe fra Fremskrittspartiet valgt inn som representant. Reppe er sjef ved Mowis fabrikk på Ulvan.

I nabokommunen Hitra, fortsetter leder i Nettverk fjord- og kystkommuner (NFKK), Ole Laurits Haugen (Ap), som ordfører. Det skriver Hitra-Frøya.