Mowi trekker seg ut av Global Salmon Initiative

Nyheter
812

Melder seg ut av organisasjonen.

– Det var ikke noen spesifikk grunn gitt, bortsett fra at Mowi har bestemt at tiden er inne for dem å gå sin egen uavhengige vei, sier Blumars administrerende direktør, Gerardo Balbontin.

Før Mowis utmeldelse representerte Global Salmon Initiative (GSI) rundt 50 prosent av den globale oppdrettslaksindustrien.

– Mowi har bidratt mye til GSI, og vi er sikre på at de vil fortsette på kursen som GSI har satt for industrien mot større bærekraft og åpenhet, sier Balbontin.

– Samtidig er det viktig at GSI går videre med stadig mer ambisiøse mål, og det er det vi kunngjør i dag. Vi har identifisert områdene der vi ser størst behov for bransjeinitiativ, og hvor vi tror vår modell for å jobbe vil gi størst fremgang. 

Verdens største lakseoppdretter Mowi har også tatt bort enhver henvisning til GSI på sine nettsider.

GSI medlemsbedrifter inkluderer Bakkafrost (som eier The Scottish Salmon Company), Blumar, Cermaq, Compañía Pesquera Camanchaca, Empresas AquaChile, Grieg Seafood, Huon Aquaculture, Los Fiordos, Multiexport Foods, New Zealand King Salmon, Norway Royal Salmon, Scottish Sea Farms og Ventisqueros.