Mowi toppranket som mest bærekraftige proteinprodusent

Nyheter
2582

Mowi topper Coller FAIRR Protein Index, som rangerer verdens største børsnoterte proteinprodusenter på bærekraft.

Coller FAIRR-indeksen rangerer de største globale kjøtt-, meieri- og fiskeprodusentene ved å se på risikofaktorer fra bruk av antibiotika til avskoging og brudd på arbeideres rettigheter. Indeksen er verdens eneste målestokk som er dedikert til å profilere dyreproteinprodusenter og vise frem kritiske hull og områder med god praksis i sektoren.

Mowi er rangert som den beste aktør, og det er tre lakseprodusenter som er topp fem.

– Dette er en stor anerkjennelse av arbeidet vi i Mowi gjør med bærekraft og dyrevelferd. Jeg er ekstremt stolt av arbeidet mine kolleger gjør hver dag for å redusere fotavtrykket vårt og fortsette å forbedre måten vi opererer på, sier Mowis Chief Sustainability Officer, Catarina Martins.

Mowis Chief Sustainability Officer, Catarina Martins. Foto: Mowi

Hovedformålet med indeksen er å muliggjøre og støtte beslutninger for investorer i proteinsektoren.

«Vi håper investorer vil integrere dataene og analysen om resultatene til disse globale børsnoterte selskapene i deres forvaltnings- og investeringsbeslutninger. Indeksen er også et mål for å hjelpe dyreproteinselskaper med å vurdere seg mot sine sammenlignbare i sektoren og forbedre deres styring og rapportering av risiko,” heter det i rapporten.

Andre lakseprodusenter er også rangert høyt, med seks selskaper inkludert i topp ti.

– Dette viser kraften i lakseoppdrett. Havbruk og lakseoppdrett er både et ansvarlig investerings-case og er svært nødvendig for å redusere klimagassutslippene fremover. Vi må ganske enkelt produsere og spise mer sjømat, sier Martins.