Mowi kåret til verdens mest bærekraftige proteinprodusent – for fjerde året på rad

Nyheter
0

For fjerde år på rad har Mowi blitt rangert som den mest bærekraftige proteinprodusenten av Coller FAIRR Protein Producer Index. Grieg Seafood og Lerøy Seafood Group kommer like bak.

Coller FAIRR Protein Producer Index er den mest detaljerte vurderingen av de største kjøtt-, meieri- og oppdrettsfiskprodusentene i verden. Rangeringene for hvert av de 60 selskapene som vurderes bestemmes av en risiko- og mulighetsscore på tvers av miljømessige, sosiale og styringsrelaterte kriterier, inkludert klimagassutslipp, avskoging og mattrygghet.

– Dette viser igjen at Mowi er i forkant av bærekraftig matproduksjon. Jeg er stolt og ydmyk over å lede en organisasjon som er en anerkjent leder innen bærekraftig matproduksjon, kommenterer Mowi-topp Ivan Vindheim.

Mowi har konsekvent scoret på toppen av indeksen siden starten, på grunn av sine robuste retningslinjer for ansvarlig innkjøp, dyrevelferd, miljømessig bærekraft og mer.

Mowi Hjellberget. FOTO: Alf Sollund

– Vårt endelige mål er å frigjøre potensialet til havet for å produsere mer mat til en voksende verdensbefolkning på en måte som respekterer planeten vår, så vi er ekstremt stolte over å bli kåret til den mest bærekraftig proteinprodusent og se vårt harde arbeid anerkjent igjen, sier Mowis Chief Sustainability & Technology Officer, Catarina Martins.

2022-rapporten fant at oppdrettselskaper, først og fremst lakseselskaper, fortsetter å prestere bedre enn landdyrproteinprodusenter. Grieg Seafood og Lerøy Seafood Group er rangert på henholdsvis 2. og 4. plass.

Coller FAIRR-Indeksen er utformet for å gi finansinstitusjoner best-in-class data, analyser og trender innen proteinsektoren for å integreres i deres investeringsbeslutninger og engasjementsstrategier, og forme positivt trender i det globale proteinmarkedet, ved å kaste lys over hvor bedriftens politikk eller avsløring er bak kurven. Det har blitt den viktigste ressursen for investorer å vurdere hvor godt nøkkelleverandører i næringskjeden håndterer miljø-, sosial- og styringsrisikoer (ESG):

  • Drivhusgassutslipp
  • Avskoging og biologisk mangfold
  • Vannbruk og knapphet
  • Avfall og forurensning
  • Antibiotika
  • Arbeidsforhold
  • Dyrevelferd
  • Matsikkerhet
  • Styresett
  • Bærekraftige proteiner