Mowi håper å starte byggingen av ny fabrikk på Hitra i slutten av 2021 eller begynnelsen av 2022

Nyheter
1348

Etter flere oppstartsutsettelser kan det endelig gå mot en ny Mowi-fabrikk på Jøsnøya på Hitra.

Mens Lerøy Midt allerede er på plass med ny fabrikk i Hitra Industripark, har Mowi vært lenge i tenkeboksen om de skal etablere seg på samme område. Storoppdretteren har allerede kjøpt tomt, men har flere ganger fått utsatt oppstart av byggingen av kommunestyret på Hitra.

Les også: Derfor drøyer det så lenge med Mowis avgjørelse om ny fabrikk på Hitra

Da iLaks snakket med kommunikasjonssjef Eivind Nævdal-Bolstad i Mowi i fjor sommer, fortalte han at en avgjørelse om de skulle bygge et nytt slakteri ville bli tatt i løpet av 2019. Det skjedde ikke, men etter et møte onsdag mellom ledelsen i Mowi og ordfører Ole Haugen på Hitra, kan ting være i ferd med å skje , skriver Hitra-Frøya.

Haugen er sikker på at Mowi nå bygger en fabrikk på Jøsnøya, ifølge lokalavisen.

– De hadde en veldig grundig presentasjon rundt sine planer. Det var veldig spennende og tillitvekkende planer. Det jobbes veldig grundig og seriøst med ny fabrikkplaner. Det gir meg både godt humør og optimisme i forhold til det som skal skje i fortsettelsen, sier han.

Ifølge Haugen håper Mowi å starte byggingen av den nye fabrikken i slutten av 2021 eller begynnelsen av 2022. Prosjektet er imidlertid avhengig av godkjenning i Mowi-styret.