Mowi bestiller 35 meter langt avlusingsfartøy

Nyheter
1311

Det skotske rederiet Inverlussa Marine Services og Mowi Scotland har inngått en avtale om bygging og drift av et 35 meter langt og 14 meter bredt fartøy utstyrt med Thermolicer.

Avlusningsfartøyet skal etter planen leveres i andre kvartal neste år, opplyser Mowi i en pressemelding. 

Fartøyet skal bygges av Nauplius Workboat i Nederland. Inverlussa Marine Services, som skal operere fartøyet, vil betjene alle anlegg til Mowi på vestkysten av Skottland. I tillegg skal båten serve Mowi-lokaliteter i Irland.

Thermolicer-systemet som skal installeres kan behandle opp mot 250 tonn per time.

– Det vil forberede Mowi Scotland godt på overgangen til merder med 160 meters omkrets, heter det i pressemeldingen.

Tore Laastad, salgsleder for Thermolicer i ScaleAQ, sier følgende:

– Vi er glade for å levere det skreddersydde Thermolicer-systemet til Mowi i Skottland. Med en betydelig høyere kapasitet sammenlignet med tidligere installasjoner, og en rekke forbedringer, vil dette være en viktig ressurs for Mowi i årene som kommer. Vi har jobbet mot dette med Mowi i ganske lang tid, og jeg vil rose Mowi og deres tekniske mannskap for oppmerksomhet på detaljer og sterkt fokus på fiskevelferd, sier han.

Ben Wilson, administrerende direktør i Inverlussa, legger til:

– Vi har et langvarig forhold til Mowi Scotland og gleder oss over å bygge videre på vårt partnerskap med bygging og drift av dette nye fartøyet. Det vil være det største fartøyet i vår flåte og vil bringe en tilleggstjeneste som selskapet vårt kan tilby.