Mot nedleggelse av Insulas fabrikk på Kongsvinger – 32 kan miste jobben

Nyheter
1152

Nye tap for Berggren truer videre drift.

Tidligere i mars hadde Berggren-eier Insula et varslingsmøte med de ansatte på fabrikken. Der det ble orientert om at det er startet en prosess som kan ende med nedleggelse av driften – og at alle ansatte kan bli sagt opp. Endelig avgjørelse vil bli tatt på et styremøte i slutten av april, melder Glomdalen.

– Jeg må innrømme at det ser mørkt ut. Vi har prøvd å snu alle steiner helt siden overtakelsen i 2017, men etter at vi mistet betydelige volumer fra fabrikken er situasjonen blitt verre. Vi har konkludert med at det er små muligheter for å oppnå lønnsom drift ved fabrikken i Kongsvinger, sier fungerende daglig leder Christer Johansson til avisen.

Morselskapet Insula, kontrollert av Witzøe-familiens investeringsselskap Kverva, eier en rekke andre fiskematprodusenter i Norge, Sverige, Danmark og i Finland.

Tap av flere viktige kontrakter merkes i årsregnskapet til Berggren. Dette ble gjort opp med røde tall også i fjor.

«I et marked med volumnedgang kombinert med overkapasitet og hard konkurranse mellom aktørene, er utsiktene til lønnsom drift små. For å sikre en lønnsom og bærekraftig drift i Insula Produksjon, har styret besluttet at virksomheten må restruktureres. På grunnlag av dette har styret bedt ledelsen vurdere nedleggelse av fabrikken i Kongsvinger i løpet av andre halvår 2020,» skriver Insula i en pressemelding.