Morpol øker produksjonen

Nyheter
235

Morpol har åpnet en åpnet en ny produksjonshall ved anlegget i Duninowo i Polen. Selskapet har planer om å produsere mer og leter etter nye medarbeidere.

– Det er et stort skritt i forbedring av våre produkter og deres kvalitet, sier Teis Knudsen, Morpol fabrikksjef i Duninowo til den polske nettavisen GP24.

Store lokaler
– Vi ønsker å øke vår kapasitet, bedre sikkerheten og redusere miljøpåvirkningen. Det var også de viktigste årsakene til den nye investeringer.

Anlegget utvides nå med et areal på 8.500 kvadratmeter til 95.000. kvadratmeter.

– Vi har klare planer for utvikling og produkter, sier Knudsen. – Vi ønsker å gå inn i sushimarkedet. Vi jobber også med fiskesupper. Siden Marine Harvest overtok anlegget i Duninowo i 2012, har vi sett en økning i produksjon og sysselsetting. For tre år siden brukte vi 2.800 medarbeidere. I dag er det 3.900, og vi er på utkikk etter en ytterligere 300, som kunne starte arbeidet i morgen.

Flaskehals
Nettopp tilgang på folk er en utfordring.

– Vi kan ikke få arbeidere i det lokale markedet, sier administrerende direktør Sławomir Stochniałek til GP24. – Så vi må hente arbeidere fra Ukraina. Vi kjører et program for å kjøre folk inn her fra de polske områder hvor det er høy arbeidsledighet. Jeg tror det vil være attraktivt. Alle har en stabil jobb, arbeidskontrakt og sosiale goder. Dagens lønn på innen produksjon er 17,5 zloty (35 norske kroner) per time. Til dette må legges overtid og bonus.