Mørenot Aquaculture Hammerfest med mange fremtidsplaner: – Jeg føler at dette er rette veien å gå

Nyheter
674

Daglig leder Harder Dagsvold (52) i Mørenot Aquaculture Hammerfest mener bedriften kan doble omsetningen de neste årene. Nå rigges den for vekst.

I 2018 omsatte Mørenot Aquaculture Hammerfest for 34 millioner kroner, og hadde et driftsresultat på 2,5 millioner kroner. Daglig leder Harder Dagsvold mener bedriften kan komme til å omsette for mellom 70 og 75 millioner kroner i løpet av tre til fem år.

Ifølge Dagsvold har bedriften investert 35 millioner kroner siden han startet i jobben i 2001. Nå planlegges ytterligere investeringer, skriver Finnmark Dagblad i onsdagens papirutgave.

Det skal fylles ut 2.000 kvadratmeter i sjøen. I tillegg skal det komme en vaskehall med større kapasitet, samt en ny tørkehall med utvidet kapasitet til 700 nøter i året. Eldre bygninger skal oppgraderes, og bedriften skal også få splitter nye kontorlokaler. Og som ikke det er nok, ligger det også planer om nye innkjøp på maskinparken, og oppkjøp av nabotomten.

– Jeg føler at dette er rette veien å gå. Potensielt tror jeg det faktisk er plass til å ha enda mer utstyr og større maskiner her inne. Kanskje vi kan kjøre på med enda flere vaskemaskiner, og hatt større lagerplass, sier Dagsvold til avisen.

I dag jobber det 15 personer i bedriften. Dagsvold ønsker å ansette fire til seks personer til.

– Tilgang på arbeidskraft kan bli den største utfordringen. Tilgang på arbeid inn til bedriften er stor, sier Dagsvold.