Mitsubishi går inn på eiersiden i dansk selskap som vil produsere fôrråstoff av metan

Nyheter
1002

Unibio International henter inn ekstra kapital fra Mitsubishi Corporation.

Unibio har kjernekompetanse innen mikrobiell fermenteringsteknologi. I samarbeid med Det Tekniske Universitetet i Danmark og andre har selskapet utviklet en rekke innovative teknologier under merkevaren U-Loop. Disse teknologiene tillater kostnadseffektiv, storskala konvertering av metan (naturgass eller biogass) til protein av høy kvalitet ved bruk av metanotrofiske (metan-spisende) mikrober.

I motsetning til de fleste andre alternative proteintilnærminger, tillater Unibios teknologier fullstendig avkobling av proteinproduksjon fra oppdrett og fiske via en prosess som bruker lite vann og ingen jordbruksareal. Uniprotein hjelper dermed til å løse en av de viktigste utfordringene i dagens verden – hvordan man kan gi en voksende befolkning mat av høy kvalitet, uten å utnytte de pressede fiskebestander ytterligere eller konvertere stadig mer land til intensivt landbruk. Samtidig gir prosessen eiere av gass en kommersielt attraktiv måte å utnytte gassen sin på, og adresserer betydelige og voksende markeder med en lav miljøavtrykkprosess og -produkt.

Unibio har sine pilot- og FoU-anlegg og demonstrasjonsanlegg i Danmark. Det første fullskala produksjonsanlegg, konstruert og driftet av Unibios partner Protelux, blir satt opp i Russland.

Investeringen vil la Unibio og Mitsubishi utvikle et sterkt partnerskap som vil rulle ut prosjekter i global skala.

– Vi er veldig glade for å ønske Mitsubishi velkommen som aksjonær og partner, sier konsernsjef Henrik Busch-Larsen i Unibio Group i en pressemelding. – Å ha en verdenskjent partner, med en utmerket merittliste, bringer mye fart til Unibio. Det har vært en glede å jobbe med Mitsubishi-teamet, vi har bygget tillit og et veldig godt forhold, og jeg vil takke Mitsubishi for deres støtte og deres engasjement for Unibio-visjonen.

Unibio har signert to lisensavtaler for U-Loop-teknologien, en for Russland og en for USA.