Mistanke om kjøring i påvirket tilstand: Båt traff merd hos Måsøval utenfor Kristiansund

Nyheter
1708

To personer ble fraktet til sykehus etter en båt traff en merd ved Måsøvals lokalitet Kattholmen utenfor Kristiansund natt til torsdag. Politiet etterforsker nå saken.

Styreleder Lars Måsøval i Måsøval Fiskeoppdrett bekrefter hendelsen overfor iLaks.

– Ulykken skjedde ved vår lokalitet Kattholmen. Den aktuelle merden var uten fisk og ulykken blir slik vi har forstått, etterforsket av politiet, sier han.

Måsøval sier etter det han kjenner til, ble det minimale skader på merden. Det står for øvrig fisk i andre merder på lokaliteten.

Han ønsker ikke å si noe om hvilken type båt det var snakk om, eller om det har vært liknende hendelser før i selskapet siden politet etterforsker saken.

NRK Møre og Romsdal, som omtalte saken først, skriver at det var totalt fem personer om bord i båten. Den ene som ble fraktet til sykehus hadde skade i skulder, mens den andre fikk et kutt i hodet.

– Vi vet ikke hvordan grunnstøtingen skjedde, men det er mistanke om at båtfører har ført båt i påvirket tilstand, og det er tatt prøve av han, sier Per Åge Ferstad, operasjonsleder i politiet til NRK Møre og Romsdal.