Minst ti aktører, inkludert en privatperson, har saksøkt norske lakseoppdrettere

Nyheter
1296

Robin Wilkey, bosatt i Maine i USA, er den siste i rekken som saksøker norske lakseoppdrettere for påstått ulovlig prissamarbeid.

Stevningen ble levert til en distriktsdomstol i Maine den 11. juni.

Minst ni selskaper, i tillegg til Wilkey, har siden 23. april tatt ut søksmål mot norske lakseoppdrettere i kjølvannet av EU-Kommisjonens pågående etterforskning om påstått prismanipulering, som ble innledet ved razzia mot flere av selskapene i slutten av februar i år. Massesøksmålet baseres på amerikansk anti-trust-lovgivning.

Det skriver Undercurrent News.

Mowi, SalMar, Lerøy, Bremnes, Grieg og Ocean Quality har blant selskapene som er rammet av søksmålet. Selskapene anklages for å ha deltatt i konkurransevridende virksomhet for å opprettholde og øke prisene for norsk laks. Dette skal angivelig ha skjedd ved å ha koordinert salgspriser og vekslet kommersielt sensitiv informasjon, avtalt å kjøpe varer hos konkurrenter når disse selger til lavere priser og å ha anvendt en koordinert strategi for å øke spotprisene for oppdrettet norsk laks i den hensikt å sikre høyere prisnivåer for langtidskontrakter.

Mowi har avvist at de har drevet prissamarbeid eller annen konkurransevridende aktivitet. Også Grieg Seafood har avvist anklagene over iLaks.