Mindre prisbevegelser i avventende marked

Nyheter
0

Omikron gir økt risiko i førjulshandelsen.

– De større [oppdretterne – red. anm.] sier opp, men det har vært tungt å selge denne uken her. Jeg sier stabilt, sier en eksportør til iLaks om den kommende ukes laksepris.

Det betyr priser like i underkant av eller rundt 60 kroner til oppdretter.

– Ingen store bevegelser, sier han.

Fakta

iLaks henter hver fredag etter lunsj inn spotpriser for laks. Dette er fisk som skal leveres den følgende uke. Her kontakter vi flere ledd i verdikjeden, herunder oppdrettere, eksportører og importører. Vi har alltid minst fem uavhengige kilder, selv om ikke alle kildene nødvendigvis vises på trykk. Vi varierer hvilke kilder vi bruker, og bruker ikke de samme kildene hver gang.

Nervøst
– Det ligger på stabile priser, sier en annen eksportør.

– Vi har kjøpt på 59 kroner på 3-4 og 60 kroner på 4+. Vi trodde det skulle begynne lavere. Markedet har vært tregt denne uken, sier han, og legger til at det er nervøst grunnet koronasituasjonen.

– Masse kanselleringer av julebord over hele Europa. En avventende holdning fra markedet. Vi har bare kjøpt et par hundre tonn foreløpig. Vi er langt i fra ferdigkjøpt, legger han til.

Retning
– Det er stabilt til litt opp. Vanskelig å se klar retning, jeg tror opp, sier en tredje eksportør, og signaliserer priser mellom 59 og 62 kroner for hovedstørrelsene, mellom tre og seks kilo.

Andre tror, og håper, på et løft.

– Opp, kanskje mye. Jeg hørte 64 kroner for en time siden. Men jeg har ikke solgt noe, sier en oppdretter.

– Men minimum 60 kroner. Det kan vi selge på p.t. – lett, sier han og legger til at han vet mer om en time.