Midt-Norsk Havbruk velger betongflåte fra Steinsvik

Nyheter
1848

Går fra stål til betong på værutsatt lokalitet.

Midt-Norsk Havbruk, som er en del av NTS-gruppen, signerte nylig en avtale om kjøp av en fôrflåte av typen Nova Concrete fra Steinsvik. Flåten måler 40×20 meter, har en forventet levetid på 50 år, er sertifisert for en signifikant bølgehøyde (Hs) på fire meter og kan laste 600 tonn fôr.

Flåten bygges i betong på Husøy dokk i Haugesund, opplyser Steinsvik i en pressemelding.

Flåten blir bygg nummer fire i Steinsviks betongserie, hvor første leveranse ble gjort mai 2018.

Flåten leveres med blant annet et 12 linjers fôringsanlegg, integrert Steinsvik ensilasjesystem og Barge control programvare for overvåkning og styring, av generator, tanker, siloer og pumper.

Spesielt for denne flåten er to innfelte båttrapper for lett adkomst og D-fendring for å sikre best mulige forhold for desinfisering og renhold.

– Vi merker at betongflåter er etterspurt, til sommeren neste år vil vi ha betongflåtene våre i drift i nord, midt og sør. Vi har truffet godt med konseptet, og vi merker at designet og de tekniske løsningene møter et behov i markedet, forteller Tor Henrik Haavik, salgsdirektør i Steinsvik.

Roger Eiternes

– Flåten skal ligge på lokaliteten Kvingra, sier Roger Eiternes i Midt-Norsk Havbruk.

– Lokaliteten Kvingra ligger værhardt til nord-vest på Leka og er åpen for de fleste vindretninger.  Lokaliteten er målt til en Hs på 3,8. Vi har tidligere hatt en stålflåte liggende på lokaliteten, men den ble for urolig på de verste dagene. Flåten vi nå har kjøpt av Steinsvik vil takle dette bedre, noe som betyr både bedre HMS og komfort for våre ansatte. Vi får tilpasset flåten til våre ønsker, bofasilitetene er gode og flåten har godt med lagringsplass, som er viktig for oss ettersom lokaliteten ligger langt unna nærmeste landbase.