Microsoft: – Det er galt å antyde noen form for tilleggsstatus eller forhøyet partnerstatus

Nyheter
1117

Forretningsmessig samarbeid tones ned.

Bluegroves angivelig nært forestående strategiske avtale med Microsoft synes å være sentral i oppstartselskapets fundament for en verdsettelse på 210 millioner euro. Fredag ettermiddag publiserte iLaks en artikkel som omtalte dette, samt en video hvor Bluegrove presenterer seg selv og det nære samarbeidet de skal ha med den amerikanske IT-kjempen.

Få minutter etter at artikkelen var blitt publisert, ble imidlertid Vimeo-videoen fjernet. Deretter, rundt en time seinere, ble en nedklippet versjon av videoen republisert – uten noen referanser til Microsoft.

Det har ikke lyktes iLaks å få en kommentar fra CageEye knyttet til hvorfor videoen ble redigert og endret. 

GOLDEN HANDSHAKE? Microsoft Norges partneransvarlig Elias Standal (t.v.) og Bluegrove-topp Bendik S. Søvegjarto. Foto: Bluegrove/Vimeo

Les også: Bluegrove-sjef varsler pengeinnhenting og strategiske avtaler med Microsoft og BASF

Bluegrove-sjef Bendik S. Søvegjarto varsler i videoen store vekstambisjoner.

– Når vi tenker på det vi bygger her, så skal det bli massivt. Kun tankesettet er begrensningene, uttaler en offensiv Søvegjarto.

I forretningsstrategien står vekst, gjennom fusjoner og oppkjøp, sentralt. Søvegjarto og Bluegrove/CageEye har så langt gjort to oppkjøp: av NorseAqua og Sealab. Begge disse var i vesentlig grad gjort med oppgjør i aksjer, og da er det gunstig med en høy prising av oppkjøperens aksjer.

Les også: NorseAqua-gründer fikk 57,5 millioner kroner, i cash og aksjer, da han solgte selskapet til CageEye

Karen Hammeren, kommunikasjonsdirektør i Microsoft Norge, understreker at hennes arbeidsgiver ikke har et strategisk partnerskap med det oslobaserte oppstartselskapet.

– Vi har mange partnere i Norge og CageEye, et datterselskap av Bluegrove, er en av disse. Det er mange fordeler ved å være en del av Microsofts partnernettverk, men det er viktig å påpeke at de fordelene som CageEye/Bluegrove nyter godt av, er helt i samsvar med de samme fordelene som alle våre andre partnere også får. Forholdet til CageEye/Bluegrove er verdsatt, men det er galt å antyde noen form for tilleggsstatus eller forhøyet partnerstatus, sier Hammeren til iLaks.