Michelin-kokk starter gourmetrestaurant på Salmon Eye

Nyheter
0

Visningssenteret Salmon Eye ble innviet i 2022. Nå får Salmon Eye en ekstra attraksjon når den eksklusive restauranten Iris med head chef Anika Madsen åpner dørene.

Anika Madsen var inntil nylig sjefskokk på den anerkjente restauranten Fasangården i København.

– Det å løfte de mindre kjente ingrediensene har alltid vært mitt hjerte nært. Hvis jeg oppdager en ingrediens som vil føre til en grønnere fremtid, er jeg ikke redd for å tøye grensene. Men for å overbevise folk om å like det, må det smake virkelig godt, sier Anika Madsen, i en melding.

Menyen på Iris blir som en historie. En historie om utfordringene og truslene mot det globale matsystemet, men også om ideer og forslag til fremtidige innovasjoner som kan hjelpe oss nærmere en løsning. Madsen har jobbet i flere av de beste restaurantene i København, som Michelinrestauranten Formel B og flere av restaurantene i Kadeau-gruppen. Før hun ble sjefskokk på Fasangården, ledet hun den anerkjente restauranten Roxie, der matlagingen hennes ga henne tilnavnet «umami-dronningen». For Madsen er det å forlate København og bosette seg på den lille øya Snilstveitøy en mulighet til å komme så tett som mulig på det beste fra havet.

– Her på den norske kysten kan jeg utforske et helt univers under overflaten som jeg bare kunne drømme om i København. Denne regionen tilbyr noen av verdens reneste og mest spennende sjømatprodukter. Jeg ser spesielt frem til å jobbe med lokale ingredienser og løfte de opp til en gourmetopplevelse. Det er også en overflod av regionale produkter som viltkjøtt, sauemelk og sider som vil ha naturlig plass på menyen, fortsetter Anika Madsen.

Anika Madsen. Foto: John Asle Eivind Hansen

Salmon Eye er initiert og eid av Eide Fjordbruk.

– For å produsere nok mat til verdens voksende befolkning må vi utnytte det enorme potensialet som ligger i havet. Ikke bare når det gjelder å utvikle teknologi for mer bærekraftig matproduksjon men også ved å skape de beste matminnene som inspirerer folk til å utforske mulighetene under overflaten, sier hun.

Navnet Iris kommer av restaurantens plassering i midten av «fiskeøye»-strukturen, men er også inspirert av den greske gudinnen Iris, en budbringergudinne som fraktet budskap mellom havet og himmelen.

Salmon Eye ligger rett utenfor Rosendal i Kvinnherad Kommune. Restauranten er kun tilgjengelig med båt. 24 gjester per kveld vil få servert en 18-retters middag i en spisestue med panoramautsikt over fjorden, isbreene og fjellene.