Butikkjeder sliter med å møte etterspørselen på sushilaks etter Salma-exiten. I tillegg har Frøya Salmon leveringsproblemer.
Kiwi og Meny har utfordringer med å få tak i nok sushilaks, skriver Din Side/Dagbladet. Bremnes Seashore besluttet å legge ned Salma-produksjonen i desember. Men også aktører som Frøya Salmon, Fiskemannen og Alex Sushi leverer laks som kan spises rå.
Både Meny og Kiwi skal nå ha utfordringer med å få tak i sushilaks fra Frøya Salmon.
– Leveres tidvis ikke nok
– Salget av Frøya er generelt bra, og det leveres tidvis ikke nok til å dekke etterspørselen etter at Salma stoppet salget. Vi må dessverre regne med noen utsolgtsituasjoner på Frøya første halvår, men vi håper som sagt at vi får inn andre alternativer, sier Nina Horn Hynne, kommunikasjonsdirektør i Meny, til DinSide.
I første omgang er en lakseloin fra Fiskemannen, NorgesGruppens egen merkevare, ventet i butikkene innen et par uker, skriver avisen. Også Rema 1000 skal ha utfordringer med ujevn tilgang på produktene.
Henrik Andersen, daglig leder i Frøya Salmon, bekrefter leveranseproblemene.
– Vi har dessverre noen utfordringer med å levere. Det vi definerer som den beste laksen skal være stor, fem-seks kilo, før vi slakter den. Og den størrelsen har vi ikke så mange av nå, sier han til DinSide.
For kostbart
Ifølge Andersen har Salma-exiten gjort det mer utfordrende å møte etterspørselen, selv om de også hadde hatt mangel på råstoff om den kjente merkevaren fortsatt var i markedet. Håpet er å få bedre tilgang på råstoff et par måneder ut i 2025.
Det var i desember, like før jul, at Bømlo-baserte Bremnes Seashore informerte sine ansatte om at de måtte legge ned Salma-produksjonen. Salmalaks hadde da vært en sterk merkevare i mange år, både hjemme og i utlandet.
Ledelsen i Bremnes pekte på at Salma-satsingen hadde gått med underskudd i flere år, og var blitt for kostbart å produsere. I tillegg er det dyrtid, og folk er mindre villige til å betale høye priser for høyforedlede lakseprodukter. De trakk også frem rammevilkårene for næringen som medvirkende faktor.
100 ansatte vil miste jobben som følge av nedleggelsen.
Les også: Om nedbemanningsprosessen: – Nå begynner det å bli vondt, vanskelig og komplisert