Mens analytikerne har ropt salg, har SalMar distansert konkurrentene

Nyheter
1366

I en egen liga på børsen.

SalMar-aksjen har steget med drøyt 80 prosent på Oslo Børs de siste 12 måneder. Det er over dobbelt så mye som de fleste sammenlignbare lakseaksjer. I tillegg har frøyaoppdretteren betalt ut et kontantutbytte på 19 kroner per aksje i år.

Men analytikerne er skeptiske til prisingen av SalMar-aksjen, og har vært det lenge.

Illustrasjon: Infront

Det har vært skivebom.

Premie
Danske Bank Markets oppjusterte nylig kursmålet på Salmar-aksjen til 339 kroner fra tidligere 327 kroner per aksje. Salgsanbefalingen er ifølge meglerhuset basert på relativ verdsettelse mot sammenlignbare selskaper.

«Etter vårt syn er ikke premien berettiget ettersom vi venter lavere inntjeningsvekst mot de mest sammenlignbare selskapene i 2019 og 2020, og vi mener at en premie på historisk driftsresultat på cirka to kroner kiloen ikke er høyt nok til å forsvare høyere verdsettelsesmultipler i dette sterke markedet», skriver Danske Bank Markets.

Krevende
«Underliggende sterkt kvartal, men prisingen fortsatt krevende», skrev Sparebank1 Markets’ analytiker Tore A. Tønseth etter SalMars fremleggelse av resultatene for andre kvartal. Sparebank1 Markets har salgsanbefaling og kursmål 320 kroner på SalMar-aksjen.

Nordea Markets kuttet i slutten av august kursmålet til SalMar fra 400 til 380 kroner – og opprettholdt salgsanbefalingen.

Også Pareto Securities har salgsanbefaling på SalMar, med kursmål 345 kroner.

Entydige og negative investeringsråd fra meglerkorpset har så langt ikke bitt på oppdrettselskapets aksjekurs. Fredag er SalMar handlet på 410 kroner.