Måsøval satser på ScaleAQ-anlegg på værhard lokalitet utenfor Smøla

Nyheter
0

Måsøval og ScaleAQ har nylig inngått en avtale om levering av en komplett lokalitet, planlagt levert i løpet av våren.

Utstyret skal leveres til Måsøvals nyeste lokalitet, Hårkallbåen, som er utsatt for tøffe værforhold utenfor Smøla. Leveransen inkluderer en robust betongflåte på 40×20 meter, som veier 500 tonn, samt flytekrager med vinsjer, Midgardnøter for optimalt notvolum, fortøyningssystemer og ScaleAQs toppmoderne kameraer.

– Vi er svært takknemlige for tilliten Måsøval viser ved å velge våre produkter for denne værharde lokaliteten. Samspillet mellom flytekrage og not er avgjørende for en sikker og lønnsom drift, og har derfor spilt en viktig rolle i denne avtalen. Vi ser også frem til å kunne tilby en solid flåte, sier Rune Blomstervik, spesialrådgiver hos ScaleAQ, i en pressemelding.

– Dette samarbeidet er helt i tråd med vårt mål om å være ledende innen havbruk, sammen med samarbeidspartnere som Måsøval, legger han til.

Måsøval planlegger å sette ut den første fisken på Hårkallbåen, på nordsiden av Smøla, i mai.

– Hårkallbåen er en svært værhard lokalitet som krever at utstyret er optimalisert for disse forholdene. Med det i tankene ønsker vi prøve ScaleAQs vinsjsystem på flytekragene, for en driftssikker heving og senking av bunnringen og god HMS til våre ansatte, sier Arvid Sørdal fra Måsøval.

– ScaleAQs lokale tilstedeværelse, sammen med de gode skussmålene fra andre samarbeidspartnere og oppdrettere, har vært avgjørende for vårt valg av leverandør, legger han til.

Tegning av Måsøvals nye fôrflåte