Maritech nærmer seg 200 millioner kroner i omsetning

Nyheter
0

– Vi fortsetter å levere på plan, sier Odd Arne Kristengård, konsernsjef i Maritech, som leverer 2023-rsultatet idag.

Programvareselskapet fra Molde kan skilte med en vekst på 31 prosent i langsiktige lisensinntekter og en justert EBITDA-margin på 17 prosent (opp fra 13 prosent i 2022). Omsetningen endte på 195,8 millioner kroner. Resultat før skatt ble 13,5 millioner kroner.

– Vi har opplevd høy aktivitet i våre strategiske markeder, både fra nye og eksisterende kunder. Vi fortsetter å konvertere kundebasen vår til Maritech Cloud og har inngått avtaler med noen av våre største og mest strategiske kunder. Vi er i gang med å levere på disse avtalene i 2024. Bruken av våre skyløsninger påvirker våre kunders prestasjoner og marginer positivt, noe som motiverer oss til å fortsette investeringene og levere enda mer verdi til våre kunder, kommenterer Kristengård i en pressemelding.

Finansdirektør Thomas Brevik legger vekt på selskapets prestasjoner så langt i 2024:

– Vi starter året sterkt med en omsetningsvekst på 20 prosent i første kvartal sammenlignet med fjoråret og en justert EBITDA-margin på 22 prosent. Vi opplever stadig økende interesse for våre løsninger globalt, og vi har landet flere nye logoer. Med store pågående strategiske prosjekter, og en ordrebok som strekker seg ut året, ser det lovende ut for 2024.  

I snart 50 år har Maritech utviklet innovative løsninger som støtter kundenes prosesser gjennom verdikjeden. Allerede fra starten av, bestemte selskapet seg for å satse på datasystemer for den voksende sjømatindustrien. Maritech er idag en verdensledende leverandør av sjømat-ERP (SaaS programvare) og en nær partner og rådgiver for mange av de største selskapene i det globale markedet.