Maritech kjøper IoT-selskapet Lillebakk: – Det er følelsesladet å overlate det til andre

Nyheter
530

Maritech fortsetter å ekspandere, og gjør nytt strategisk oppkjøp. 

Softwareselskapet Maritech Systems kunngjør i en pressemelding mandag, at kjøper samtlige aksjer i IoT-selskapet Lillebakk. Maritech har vært majoritetseier siden 2017, siden den gang har selskapene jobbet sammen om flere felles prosjekter innen Internet of Things (IoT), automasjon og analyse. Nå blir Lillebakk fullt integrert og samlokalisert med Maritech i Molde. 

– Oppkjøpet er et ledd i vår strategi om videre vekst, forteller Janne T. Morstøl, administrerende direktør i Maritech.

– Vi skal ekspandere i verdikjeden, og IoT og automasjon er nøkkelkompetanse for å sørge for kvalitetskontroll, produktivitet og å kunne ta datadrevne, operasjonelle beslutninger. Lillebakks produkter og kompetanse vil gjøre at Maritech kan tilby løsninger for smartere produksjon til sjømatkunder i Norge og internasjonalt, sier hun videre.

CTO og med-gründer av Lillebakk AS, Andre Lillebakk, mener dette er en god løsning for alle parter.

– For meg som gründer har jo dette vært en eventyrlig reise, fra selskapet ble startet av to brødre hjemme på hvert sitt hjemmekontor, til der vi står i dag. Det er jo helt klart at det er følelsesladet å overlate selskapet til andre. Samtidig skal vi ikke legge skjul på at vi har lagt bak oss en krevende periode, der vi har vurdert flere ulike alternativer for fremtiden. Etter en grundig prosess, er vi nå trygge på at det er riktig å integrere Lillebakk i Maritech. Dette vil sikre både fart, kompetanse og stabilitet for kundene, leverandørene og våre ansatte, sier Lillebakk.

COO i Maritech og konstituert daglig leder i Lillebakk, Odd Arne Kristengård, sier følgende i pressemeldingen:

– Lillebakk-teamet tilfører oss svært god kompetanse innen automasjon og IoT. Sammen blir vi et sterkt fagmiljø innen dataanalyse, med prediksjon og maskinlæring som et naturlig neste steg. Oppkjøpet styrker også utviklingsteamet vårt i form av flere kloke hoder og tilførsel av ny kunnskap og erfaring relatert til skybaserte løsninger. Vi jobber nå med vår første store felles lansering av et spennende produkt som vil komme i løpet av få måneder. Det blir givende å jobbe enda tettere sammen og finne bedre og mer effektive løsninger for våre kunder.