Marine Harvest og Cermaq må stenge opptil 17 anlegg i British Columbia

Nyheter
2739

Myndighetene i den canadiske provinsen vil beskytte villaksen på øygruppen Broughton Archipelago.

Det er myndighetene selv som opplyser om dette i en pressemelding.

Ifølge pressemeldingen er det signert en intensjonsavtale mellom den provinsielle og føderale regjeringen, samt urbefolkninger og Marine Harvest og Cermaq. Avtalen tar sikte på å beskytte villaksen i området gjennom en rekke anbefalinger, som skal gjennomføres fram mot 2023.

KART: Google

17 anlegg
Blant annet skal ti anlegg stenges i området innen slutten av 2022. Noen av disse vil stenges umiddelbart, andre vil gradvis fases ut. Planen er også å stenge de resterende sju anleggene i 2023, såfremt ikke industripolitiske avtaler kommer på plass.

– Denne prosessen viser at når den provinsielle regjeringen og First Nations jobber sammen, og tar hensyn til bekymringene til den føderale regjeringen og næringen, så kan vi levere resulterer til beste for alle som bor og jobber her, sier British Columbias førsteminister, John Horgan.

Vil flytte produksjonen
Marine Harvest opplyser at de ønsker å søke om å få flytte produksjonen til andre lokaliteter. Administrerende direktør i Marine Harvest Canada, Diane Morrison, sier:

– Vi gikk inn i disse forhandlingene for å finne løsninger som både ville ta hensyn til bekymringene til First Nations, og opprettholde vårt ansvar for våre ansatte, leverandørbedrifter og aksjonærer. Vi ser på implementeringen av anbefalingene som et positivt steg mot å bygge gjensidig goodwill, tillit og respekt, mens vi jobber for å oppnå aksept for vår virksomhet hos First Nations.

David Kiemele, administrerende direktør i Cermaq Canada, sier han takker lokale myndigheter for dialogen i forbindelse med saken.

– Vi er glade for å se fremover på en måte som vil hjelpe å beskytte og forbedre populasjoner av villaksen, og sikre fortsatt bærekraftig og ansvarlig produksjon av oppdrettslaks for kommende generasjoner.