Marianne Aag ansatt som fagansvarlig hos Salten Smolt

Nyheter
0

Skrev master om naturlig pigmentering.

Marianne Aag (25) er ansatt som Fagansvarlig RAS/vannkjemi hos Salten Smolt i Breivik. Aag har en mastergrad i bioteknologi fra NTNU, og kommer opprinnelig fra Neverdal i Meløy Kommune.

– Vi har et godt fagmiljø hos oss, som vi nå styrker enda mer med ansettelsen av Marianne. Ikke alltid like lett å finne noen som har spesialisert seg innen vannkjemi, i tillegg til fag innen RAS-teknologi, så vi er svært fornøyde med å få hentet henne til oss, sier Børge Andreassen, daglig leder hos Salten Smolt, i en pressemelding.

Marianne Aag fullførte i fjor en mastergrad innen bioteknologi fra NTNU, hvor hun skrev masteroppgave i samarbeid med NTNU, Nord Universitet og FjordAlg.

– Salten Smolt er et moderne anlegg, og arbeidsoppgavene passet godt med det jeg ville jobbe med. Utrolig godt å kunne få jobbe med det som man har spesialisert seg på i løpet av studiene. Likevel er ingen anlegg like, så kommer nok til å bruke litt tid på å sette meg inn i den tekniske delen til systemet, sier Aag i meldingen.

Aag forteller videre at når flere av medstudentene hennes beveget seg mot medisinsk forskning, ville hun satse på akvakultur. Utdanning ble tilpasset havbruk, hvor hun skrev en masteroppgave om naturlig pigmentering i norsk laks.

En av smolthallene ved Salten Smolt sitt anlegg i Breivik. Foto: Salten Aqua.

Salten Smolt teller i dag 25 ansatte, og har for 2023 planer om å produsere åtte millioner smolt. Selskapet er en del av Salten Aqua-gruppen, med lokale oppdrettere på eiersiden. Oppdretterne utgjør kundegrunnlaget til smolt-produsenten.

– Vi har en fagsterk stab, som Marianne Aag nå blir en del av. Vi ønsker henne velkommen til oss, og ser frem til å jobbe sammen, sier Jarle Solemdal, administrerende direktør i Salten Aqua.