Mann i 20-årene omkom etter arbeidsulykke på SalMar-anlegg

Nyheter
0

Dødsulykke på 1. nyttårsdag.

Lørdag ettermiddag kl 1520 meldte Politiet i Trøndelag at en mann var blitt alvorlig skadet etter å ha blitt klemt mellom en båt og et kaianlegg. Noen timer seinere, lørdag kveld, melder NTB og NRK at mannen er død. Pårørende er varslet.

– En person er bekreftet omkommet. Hva som er skjedd blir gjenstand for videre etterforskning. Den døde blir sendt til obduksjon, sier politiadvokat Ole Andreas Aftret til NRK.

Mannen var i 20-årene og hjemmehørende i Møre og Romsdal. Ulykken fant sted på SalMars lokalitet på Ruggstein. Selskapet har sendt ut en melding hvor de bekreftet en alvorlig ulykke hos et innleid selskap, som skjedde ved deres lokalitet.

Ambulanse på Frøya i forbindelse med dødsulykken lørdag. Foto: Ronny Teigås

– Han kom i klem mellom en båt og et kaianlegg. Politiet sikrer vitneforklaringer og åstedet for å finne ut hva som har skjedd, sier Afret.

Politiet undersøker saken med kriminaltekniske undersøkelser og vitneavhør. I tillegg er Frøya kommunes kriseteam, Havarikommisjonen og Arbeidstilsynet varslet om ulukken.

Politiet holder alle muligheter åpne mens de kartlegger hendelsen, og vil etter hvert vurdere om det er grunnlag for å opprette en straffesak på forholdet.