Mann falt over bord på brønnbåten «Namsos» – flydd til sykehus

Nyheter
3397

Ulykke på Norsk Fisketransports brønnbåt «Namsos».

Klokken 01.00 natt til tirsdag skrev Hovedredningssentralen i Nord-Norge på Twitter at Sea King Banak hadde evakuert et skadd besetningsmedlem fra et fartøy øst av Måsøy i Finnmark.

– Pasient flyes til Hammerfest sykehus for videre behandling, står det i meldingen.

Tirsdag morgen opplyser HRS Nord-Norge til iLaks at det dreier seg om en brønnbåt, som for øvrig nå er på vei sørover etter et stopp i Hammerfest.

– Vi vet ingenting om hendelsesforløpet. Saken er meldt inn til Arbeidstilsynet og er under etterforskning, sier presseavdelingen ved HRS Nord-Norge.

Ifølge MarineTraffic har brønnbåten «Namsos» befunnet seg i aktuelt område da ulykken skjedde. Daglig leder i Norsk Fisketransport, Oddleif Wigdahl, bekrefter overfor iLaks at det dreier seg om deres brønnbåt.

– Et av mannskapene om bord i brønnbåten «Namsos» er fløyet til sykehus etter å ha falt over bord sent mandag kveld. Ulykken skjedde ved 23.45-tida mandag 15. september. Norsk Fisketransports brønnbåt «Namsos» var da øst for Måsøy i Finnmark. Mannen ble raskt plukket opp av mannskaper om bord. Han ble deretter fløyet til sykehus med helikopter for videre oppfølging av helse. Rederiet har varslet og følger opp pårørende, og samarbeider tett med myndigheten, skriver Wigdahl til iLaks.

Wigdahl opplyser avslutningsvis at mannen er sendt videre til Oslo universitetssykehus.