Mann (37) savnet etter at arbeidsbåt ble funnet i fjæresteinene

Nyheter
712

En arbeidsbåt, eid av Bremnes Seashore, ble funnet med motoren i gang i sjøen utenfor Finnøy i Rogaland i 11.30-tiden lørdag formiddag.

– En person er bekreftet savnet. Han skulle plukke opp en arbeidskamerat på en øy i morges. Da han ikke dukket opp ble det slått alarm. Vi har funnet arbeidsbåten med motoren i gang, sa redningsleder Eirik Walle ved HRS til TV 2.

Resultatløst søk
Det er blitt søkt etter mannen med helikopter og fly. Et skip fra kystvakten ble også satt inn lørdag ettermiddag. I tillegg bidrar ambulansebåten «Rygerdoktoren» og redningsskøytene «Bergen Kreds» og «Sjømann». Flere mannskaper fra Røde Kors og andre frivillige har også bistått.

Søket er konsentrert utenfor Talgje, Helgøy og Finnøy i Rogaland.

Lensmann Rolf Kant ved Ryfylkeøyane lensmannskontor opplyser til Aftenbladet at søket fortsetter mandag med redusert styrke.

– Vi har hatt 70 mann ute i flere dager, og det aktuelle området er gått opp flere ganger. Bremnes Seashore fortsetter derimot søket på frivillig basis, forteller Kant.

Søker med ROV
Selskapet benytter seg av to katamaraner med to undervannsbåter (ROV), og søker utenfor Helgøysund, Nord-Talgje og Nord-Hidle.

– Det har så langt ikke vært noe funn. Vi fortsetter vårt søk også i dag, da i hovedsak med ROV og noe overflate/strandsøk, skriver administrerende direktør Einar Eide i Bremnes Seashore i en epost til iLaks.

Lensmannen håper tips fra publikum kan hjelpe i den taktiske etterforskningen.

– Vi er avhengig av tips fra publikum. Har noen gjort observasjoner av båter eller bevegelser i området, så er det interessant for oss, forklarer Kant.