– Mange blander Lerøy med saft og syltetøy

Nyheter
530

JOBBEN MIN

Navn: Jonas Langeteig (29)

Stilling: Prosjektcontroller i Lerøy Seafood

Bor: I Sandviken

Beste jobbtips: Du må søke jobb der du vil ha jobb, og ikke ta nei for et nei.

Hva går jobben din ut på?

– Jeg jobber som prosjektcontroller, det vil si at jeg følger opp prosjekter i Lerøy, på tvers av selskapet.

Hvordan ble du det?

– Jeg er utdannet siviløkonom fra NHH, og ble først ansatt som trainee. Etter det fikk jeg den stillingen jeg har nå.

Hvor lenge har du arbeidet her?

– Jeg jobbet her mens jeg studerte også, så det er vel sju år nå.

Hvorfor ville du jobbe i Lerøy?

– Jeg begynte som ekstrahjelp her, litt tilfeldig. Men jeg så at det var en spennende bransje og et spennende selskap, så det var ikke så vanskelig å takke ja til traineestilling da jeg var ferdig med studiene.

Beskriv en vanlig arbeidsdag:

– Det kommer an på hvilke prosjekter jeg jobber med, og varierer veldig. Noen ganger er jeg ute på reiser, andre dager fordyper jeg meg i Excel-verdenene. Det er varierte og fine dager.

Hva spiser du til lunsj?

– Mye laks. Ofte varmmat fra kantinen, eller salat med laks. Det anbefales.

Og ellers, spiser du mye laks?

– Jeg spiser sikkert fisk 2-3 ganger i uken. Det følger med jobben.

Er du omgangsvenn med noen av kollegene dine?

– Ja, det er jeg.

Hva er det beste med jobben din?

– At vi produserer noe legen sier folk skal spise mer av. Det er en bra greie vi driver med.

Og det verste?

– Jeg klarer ikke å komme på noe. Sjømatnæringen har gått bra siden jeg kom inn, og vi har vært spart for nedbemanninger. Det er ikke noe å sette fingeren på.

Hvis du skulle hatt et annet yrke, hva ville du ha valgt?

– Det måtte kanskje vært jurist, for å få kranglet mer. Men jeg er glad valgte å bli økonom.

Du har vært med og startet Young Fish, hva er det egentlig?

– Det er et nettverk for unge i sjømatnæringen. Young Fish skal være et sted der man kan møte andre som jobber i samme næring. I Bergen er det mange sjømatselskaper, men det er vanskelig å møte de som jobber i de andre selskapene, stort sett har de arrangementer for seg selv. Young Fish satser på å være en arena der unge som er interessert i næringen kan møtes på tvers av selskaper og uavhengig av hva de driver med.

Hvordan har det gått siden oppstarten i fjor?

– Det har gått greit, næringen har tatt veldig godt i mot oss. Det er mange som vil bli medlemmer, og vi har fått Erna Solberg inn på konferansen vi skal ha i februar. Vi er et styre på syv som fungerer bra sammen.

Hvorfor trengs Young Fish?

– Vi savnet det å ha et sånt nettverk, å kunne snakke med andre som drev med det samme som oss. Vi har over 600 medlemmer, så det er nok mange som har samme oppfatning som oss.

– Du har sagt tidligere at noen tror du jobber med syltetøy når du sier du jobber i Lerøy, hva synes du om det?

– Ja, mange blander det med Lerum, til og med i Bergen. Det sier litt om hvor lite synlige vi er. Alle vet hva Gilde og Prior er, selv om oppdrettsnæringen er 3-4 ganger større enn kjøttproduksjon i Norge. Noe av årsaken er nok at det meste går til eksport.