Management buy-out: ScaleAQ selger fabrikk i Sykkylven

Nyheter
0

Nytt selskap tar over idet ScaleAQ skiller ut virksomhet.

Fabrikken i Sykkylven har spesialisert seg på termoplast HDPE, rørløsninger og spesialkomponenter til vannbehandling. Innen havbrukssegmentet har spesielt filterløsninger og transportventilene AquaTrans gjort suksess. Ansatte kjøper og tar over virksomheten, og vil drive videre under navnet AquaService.

Fabrikken holder til i Sykkylven nær Ålesund med produksjonslokaler på ca. 12.000 m2.  Der har de egen CNC avdeling for maskinering og bearbeiding med en høy grad av egenproduksjon. Avdelingen har utviklet, produsert og levert høykvalitets produkter i nesten 40 år og har flere patenterte løsninger innen vannbehandling.

Selvstendige
– Vi gleder oss til å stå på egne ben, sier Asgeir Skogstad, daglig leder og representant for de nye eierne, i en pressemelding.

– Vi skal gjøre vårt til at Sykkylven blir et kompetansesenter innen fagområdet Water Engineering, og en attraktiv arbeidsplass i kommunen. Kundene kommer ikke til å merke forskjell når vi nå blir selvstendige, vi skal fortsette den gode jobben alle ansatte har gjort frem til nå.

Utenfor kjernevirksomheten
– Fabrikken har en stor andel av sin produktportefølje utenfor kjernevirksomheten til ScaleAQ, og vi har som en del av vår spissing og fokus derfor besluttet å skille ut denne delen, sier Geir Myklebust, konsernsjef i ScaleAQ.

– Fabrikken i Sykkylven har i stor grad vært  selvdrevet, og vi synes det er flott at avdelingen nå får lokale eiere som er tett på virksomheten. De har bevist at dette kan bli god butikk også fremover. Vi ønsker dem lykke til videre!

Det nystartede selskapet AquaService leverer løsninger innen Water engineering. De har allerede i en årrekke levert filter og UV-løsninger til både sjø og landbasert havbruk. Videre er avdelingens egenutviklede filterløsninger og flervalgsventil for fisketransport, AquaTrans, mye brukt på brønnbåter og settefiskanlegg. I tillegg leverer selskapet samlestokker, komplette pumpestasjoner for sjøvannsinntak og spesialkonstruksjoner i HDPE. Selskapet vil ha cirka 30 ansatte.